Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda mekân yer kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan şu denli görülür. Hassaten alçak eşya duymak üzere şiddetli fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da taban nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve sarrafiyeinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani bol su tüketin. Deniz, eklemlere koltuk sağlar. Bu yüzden her güneş en az 8 boduç su içmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık üzere yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebzevat ve sonuç tüketin. Kemik sağlığı için, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde düzenınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli çalımı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını beklemek için kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer için. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu için, kemiklere koltuk olur. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şişkinliğe de yararlı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak için yemeniz gerekenler; Meydana getirilen fasılaştırmalara bakılırsa sonuç ve göverti itibarıyla servet sahibi beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın